Untitled
13 jan 2012
week 2: 8 t/m 14 december

Op 08 december woog Bas 2.980 gram. In overleg met Yolanda en verloskundige Emilie is een lactatiekundige gebeld voor een consult. Het bleek dat Bas zijn tongriempje wat korter is en zijn verhemelte iets hoger dan normaal, waardoor hij de melk niet goed uit de borst kan drinken. De lactatiekundige heeft me geleerd Bas op een iets andere manier aan te leggen. Verder zijn vandaag Rob en Wendy, oma Van Aerle en tante Willeke en oom Arjan op bezoek geweest.
Op 09 december is verloskundige Anja geweest om Bas te wegen. De andere manier van aanleggen had direct resultaat: Bas was in één dag 120 (!) gram aangekomen! Hij weegt nu 3.100 gram. Vanochtend is oma Wismans overleden. Het is erg jammer dat ze Bas niet meer heeft kunnen zien. Toen oma in het ziekenhuis lag, was Bas nog te klein om mee naar het ziekenhuis te gaan en toen oma naar huis kwam op 08 december, was ze te moe van de reis om Bas te kunnen zien. We zouden op 09 december bij haar in het bejaardenhuis op bezoek gaan, maar helaas is ze ’s ochtends vroeg overleden. Gelukkig weet ze wel dat Bas geboren is en dat alles goed gaat en heeft ze foto’s van hem gezien. We hebben een liedjesboek van haar gekregen, waar ze zelf nog wat voor Bas heeft ingeschreven; dat maakt het een heel bijzonder cadeau! Vandaag zijn tante Maartje en Eline en opa en oma Van Aerle op bezoek geweest.
Op 10 december zijn we voor de eerste keer naar buiten geweest. We zijn naar opa en oma Van Aerle gewandeld. 's Avonds zijn opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest.
Op 11 december zijn tante Maartje, oom Tom en Eline weer op bezoek geweest. Daarna hebben we weer een klein stukje gewandeld en zijn we bij opa en oma Van Aerle geweest.
Ook op 12 december zijn we bij opa en oma Van Aerle geweest. Dat is een mooi stukje om mijn conditie weer wat op te bouwen. Wel is het even sjouwen: we halen het onderstel van de kinderwagen uit de kelder en dragen Bas met de bak van de kinderwagen naar beneden.
Op 13 december is wijkverpleegkundige Loes Manders bij ons geweest. We hebben een gesprek met haar gehad over hoe het met Bas gaat, zijn verzorging en het consultatiebureau en ze heeft Bas weer gewogen. Hij groeit nu goed en weegt 3.180 gram. 's Middags is tante Monique met Esther en Lars op bezoek geweest.
De begrafenis van oma Wismans was op 14 december. Oma Van Mierlo is bij Bas in huis geweest om op hem te passen. Hij heeft zich goed gedragen; oma heeft hem 2 x wakker moeten maken om hem het flesje te geven. Ik vond het erg moeilijk Bas al zo snel zo lang te moeten missen.
Als we Bas in bad doen, huilt hij meestal als we hem op het aankleedkussen wassen, maar als hij eenmaal in de emmer zit, dan zie je hem ontspannen.
Ik ben erg blij dat de borstvoeding nu zo goed gaat. Het is fijn Bas zo dichtbij me te hebben en na de voedingen valt hij zo lekker voldaan in slaap. Soms krijgt hij na de laatste voeding nog wat afgekolfde melk, zodat we zeker weten dat hij genoeg heeft binnengekregen.
Bas valt ’s avonds wat moeilijker in slaap na de voeding van ca 21.00 uur. Dan huilt hij als we hem in zijn bedje leggen. Hij wil er dan graag nog even bij zijn.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative